diumenge, 4 de novembre del 2007

Un dissabte particular

07:14 M'alço del llit. Vaig al lavabo. Entro a la cuina i escalfo aigua pel tè en dejuni. Rento els plats d'ahir al vespre. Em prenc el litre de tè (cinc gots beguts un darrera l'altre). Preparo la rentadora i poso part de la roba estesa a la secadora. Ella es lleva, es dutxa i esmorza. Es prepara el dinar que s'endurà en un tàper. Em vesteixo per sortir: samarreta, polar, jaqueta, calçotets, mitjons i sabates. Preparo la motxilla amb la tovallola i les bosses. Agafo la corretja enmig del neguit de la gossa.
08:18 Surto de casa. Ella ha marxat cinc minuts a bans. El dia és prou clar. El sol lluïrà. M'he fet molts propòsits per avui. Enfilo els carrers direcció a mar. Pas decidit, cal accelerar el ritme per entrar en calor. En un racó de la plaça he recollit les caques de la gossa. En arribar a la platja m'envaeix un sentiment de satisfacció.
08:35 La mar està un xic moguda, ja fa dies que ha perdut aquella plàcida calma de l'estiu. M'hi banyo. Tot sol. Em vigila a mitja distància, a pet d'ones, una enjogassada gossa que reviu amb aquest contacte amb la natura. L'aigua comença a donar sensació de frescor. L'aire però en dona més. Tot i així corro a pet d'ones amb una gran sensació indescriptible. Hi ha qui n'hauria dit plaer, d'altres llibertat. Després d'uns quants exercicis decideixo cobrir el meu cos abans no em refredi.
09:10 És l'hora d'esmorzar. La terrassa és buida. m'hi assec i prenc el meu cafè amb llet m'entre fullejo la premsa del dia. Al cap però hi tinc present el blog tot just encetat.
09:30 Enfilo el camí cap a casa tot aturant-me en el joc fotogràfic que em desperta el passeig.
10:05 Arribo a casa. Hi ha compromís paternal no anotat. Cal còrrer. Dutxa. Estendre roba. Buidar bossa. Vestir-se. Nova rentadora. Sortir de casa i cap al parquing. Cotxe i cap al club.
10.45 Enfilem carretera cap a Cardedeu. De nou un cafè. Fer-la petar amb els pares. Partit i victòria. Espera i retorn cap a casa. El matí s'ha esvaït.
14:30 De nou a casa. Cal fer dinar. Pocs recursos. Cal mirar-ho tot: rebost, nevera i congelador. Ens en sortirem. Amanida mixta, llenties estofades i carn a la planxa.
15.45 Sofâ i documental esportiu. Son. Els ulls es tanquen. Deu minuts encara no. Cal rentar plats, estendre la roba. Tot seguit, au va. Ella truca per saber com va.
17.00 Cap al cotxe. Cal tornar a viatjar, aquest cop cap a Girona, prèvia concentració davant el club.
17.24 Enfilem l'autopista. Cal seguir la caravana. No has de recordar cap adreça, tan sols cal no perdre d'ull el del davant.
18.45 Arribada i nova petada. Aquest cop pocs pares. Quatre, només. Ja són grans, els nois.
19.30 Inici d'un partit per oblidar. Trenta-set punt per sota. Hi ha molta feina a fer.
21.10 Cal tornar cap a casa.
22.30 Tanco el cotxe al parquing i cap a sopar. Els altres ja han sopat. Hi ha esgotament a cas. Enfilen cap a dormir. Ella, cansada, tot el dia a fora treballant, res a dir. Sopo. Un mica de tv, revisar correu, remirar blog i pensar que el dia ha anat massa ràpid potser.... Endormiscat al sofà cal pensar en anar al llit:
s'ha fet tard i demà serà un altre dia. Potser no he acomplert els propòsits de l'inici però no sempre estan al nostre abast. Em quedo amb les petites coses que sí que n'he tret.